Biografie

NoŽl Fack: stichtte vzw 3dekkerproducties in 1991 met Rosa Geinger en Henri Fack en zorgt er voor dat het Gentse dialect levendig blijft door Gentse liedjesprogrammaís, DVDís en CDís. Hij begon met optredens als 11 jarige accordeonist eind 1966,had een eigen amusementsorkest met zijn broer William en vader Henri in de jaren í70, had een eigen orkest ď Frank Avalons bandĒ , werkte als acteur/muzikant bij Theater Taptoe, en treedt sinds 1992 op in de Gentse feesten met zijn eigen showensemble en is verder een graag geziene entertainer voor elk feest waar ambiance nodig is.

CharlŤne: is de echtgenote van NoŽl Fack en zangeres van allround muziek en treedt samen met NoŽl op.

De Seene: is de cabaretgroep (sketches) die door Nico Lenny in 2013 werd gesticht als jeugdafdeling van vzw 3dekkerproducties. In de Seene zit een vaste kern en losse medewerkers, die artistiek bekwaam zijn om een publieke voorstelling te geven.

Nico Lenny: was de jonge collega van NoŽl Fack die sinds zijn 15de levensjaar samen met hem optrad. Nico was een artistieke duizendpoot. Hij kon parodiŽren, imiteren, typetjes neerzetten, dansen, zingen, acteren, schreef teksten en was ook nog grafisch ontwerper van decors en affiches. Hij overleed op 13 november 2017. Er is een DVD (zie openingsblad) als aandenken te koop. De opbrengst gaat naar "Stichting tegen Kanker".

 

Foto Jan Vens

Laatst bijgewerkt op 03 november 2018